Δραστηριότητες

Από την πρώτη κιόλας στιγμή μπορείτε να βρείτε χιλιάδες πράγματα να κάνετε στο νησί.

Η Λευκάδα διαθέτει αναγνωρισμένες σχολές εκμάθησης για wind surfing στις παραλίες της Βασιλικής και του Αι Γιάννη, δυο από τις καλύτερες παγκοσμίως για το άθλημα . Προτιμάτε kite surfing;

Η παραλία Μύλοι, δίπλα στην πόλη της Λευκάδας είναι ιδανική. Αν είστε πιο τολμηροί, με αλεξίπτωτο πλαγιάς θα απολαύσετε μια αξέχαστη πτήση και μια συναρπαστική προσγείωση στο Κάθισμα, μια από τις ωραιότερες παραλίες! Επίσης στο Νυδρί υπάρχει σχολή καταδύσεων όπου ανάλογα με την περίοδο μπορείτε να κάνετε μαθήματα η να νοικιάσετε εξοπλισμό. Για τους λάτρεις των Θαλάσσιων σπορ, στο Νυδρί μπορείτε να κάνετε πτήση με αλεξίπτωτο η να απολαύσετε άλλα θαλάσσια σπορ.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο βουνού και προσωπικό οδηγό αν το θέλετε. Το νησί προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία. Η ενδοχώρα του νησιού είναι καταπράσινη με ψηλά βουνά και γραφικά χωριά, γεμάτα μονοπάτια που φέρνουν τον ποδηλάτη πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτοντας μέρη συναρπαστικά.

Τέλος σας προτείνουμε πεζοπορία για Περιπατητικές Διαδρομές. Η ορεινή Λευκάδα γεμάτη χαράδρες, φαράγγια, πηγές, πλούσια βλάστηση, σπάνια λουλούδια και γραφικά μονοπάτια είναι ιδανική για περιπάτους και εκδρομές στη φύση. Τα μονοπάτια στο βουνό των Σκάρων με το όμορφο δάσος της Βελανιδιάς, το φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, το φαράγγι στο Δημοσάρι, οι καταρράκτες του Νυδριού μέσα στο καταπράσινο και δροσερό τοπίο και το δάσος της Δάφνης στο Σύβρο, δημιουργούν αξεπέραστες συγκινήσεις σ’ αυτούς που θα επιχειρήσουν να περιπλανηθούν περπατώντας.

Κοντά στην πόλη της Λευκάδας, όμορφες διαδρομές που προσφέρονται για περίπατο είναι ο γύρος της λιμνοθάλασσας στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκάδας, ο Ελαιώνας της πόλης, το Φρύνι και η Απόλπαινα, μέχρι το Μοναστήρι της Φανερωμένης.